Coachingpraktijk LifeMarks
Maak vandaag nog een afspraak Bel 06-420 244 57
#

Agressie op het werk

Agressie op het werk komt steeds vaker voor. De impact die een ernstig incident heeft, is groot. Lees de ervaringen van cliënten en op welke wijze begeleiding mogelijk is.

Afspraak maken

Home » Behandelingen » AGRESSIE OP HET WERK

Agressie op de werkvloer

Hoe verwerk je de agressie of het incident die je op je werk hebt meegemaakt? Hoe reageren collega’s, welk taboe heerst er, welke vaardigheden heb jij nodig? Zou je invloed kunnen hebben zodat escalaties afnemen of zelfs voorkomen kunnen worden? LifeMarks begeleidt je hierbij. Je staat er niet alleen voor, maar je bent helaas ook niet de enige.

Agressie in de zorg en dienstverlening

In mijn praktijk  hoor ik vrijwel dagelijks verhalen over incidenten van cliënten en wat het met hun doet. Welke impact het incident heeft, maar ook hoe belangrijk een goede nazorg is. De nazorg kan via de werkgever zeer goed intern zijn geregeld. En soms is het prettig om buiten het werk om met iemand te praten.  Hieronder staan wat uitspraken van cliënten. Wellicht herken je jezelf in een verhaal.

Verhalen van cliënten

Verhalen van cliënten: “In de loop der jaren heb ik veel agressie meegemaakt. Verbale agressie gericht tegen mij, maar ook via de verhalen van mijn cliënten. (Over huiselijk geweld, incest etc.) We zeggen allemaal: het hoort bij de baan, maar het heeft wel impact op mij. Daar wordt te weinig bij stil gestaan. Het wordt al snel normaal gevonden. Hierdoor verleg ik mijn grenzen en ik denk dat ik als hulpverlener sowieso al meer dan gemiddeld moeite heb om grenzen te trekken. Ik zie dit ook bij mijn collega’s terug.”

“Haar vader was eigenlijk altijd wel voor rede vatbaar. Dus toen hij een gesprek met mij aanvroeg, leek me dat geen probleem. Al snel veranderde zijn toon en houding. Ik voelde me steeds meer geïntimideerd. Hij maakte het steeds persoonlijker. Ik wist gewoon niet meer hoe ik moest reageren. Ik raakte in paniek. Ik ben zodra ik een kans zag, het lokaal uit gerend en heb me verstopt tot hij weg was”.

“ Ik ben goed in mijn werk. Ik werd door een collega gevraagd voor ondersteuning omdat een jongere agressief gedrag vertoonde. Ik blijf dan rustig. Begeleid mijn collega tot de situatie onder controle is. En ineens kreeg ik die steen tegen mijn hoofd. Uit het niets. Ik ben afgevoerd naar het ziekenhuis, maar kan me niets meer herinneren. In mijn hoofd is er behoorlijk wat beschadigd. Ik heb geen idee of ik mijn werk weer kan uitoefenen. En wat moet ik dan?”

Wellicht herken je jezelf in één van de verhalen. Ben je steeds onzekerder geworden, ben je boos, voel je je onveilig, voel je je niet gesteund of erkend. En zoek je begeleiding bij het verwerken van het incident of de opeenstapeling van incidenten. Wat kan je dan verwachten van LifeMarks?

LifeMarks en agressie op het werk

De no-nonsense aanpak van LifeMarks is concreet en doelgericht.
Allereerst is er de ruimte om te praten over wat jou is overkomen. Niet alleen wat er is gebeurd, maar ook welke impact het op je heeft. Psychisch, sociaal en lichamelijk. Hoe je nu je werk uitvoert, hoe je het gewend was te doen, waarin het incident je beperkt, beïnvloed en welke gevoelens of angsten het bij je los heeft gemaakt.

Vervolgens kijken we wat jij nodig hebt om je weer beter te kunnen voelen, hoe je weer, naar jouw beoordeling, goed zou kunnen functioneren. Zakelijk en privé. Wat je daar concreet voor nodig hebt. En daarna is het weer hard werken om er voor te zorgen dat jij jouw doelen ook kan realiseren. Je zal keuzes moeten maken, grenzen leren stellen en je angsten onder ogen moeten zien en oefeningen doen zodat de angst niet vermeden wordt (en dus kan gaan overheersen), maar afneemt.