Coachingpraktijk LifeMarks
Maak vandaag nog een afspraak Bel 06-420 244 57
#

Werkstress of Werkdruk

Ervaart u een hoge werkdruk, waardoor de werkstress toeneemt? Structureel te hoge werkdruk kan schade aan uw gezondheid toebrengen.

Afspraak maken

Home » Behandelingen » Werkstress of werkdruk

Werkstress of Werkdruk verminderen

Achter de uitdrukking: “ Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan”, zou je soms wel eens een komma kunnen plaatsen. Namelijk: ……., maar structureel een te hoge werkdruk kan wel schade aan uw gezondheid toebrengen.

Te hoge werkdruk?

Contracten staan onder druk, targets worden hoger of resultaten moeten in een steeds kortere tijd gerealiseerd worden. Er wordt verwacht dat we 24/7 bereikbaar zijn én 24/7 reageren. Balans tussen werk en privé is soms moeilijk te vinden. Is er structureel sprake van een te hoge werkdruk dan kan dit leiden tot werkstress en daaruit voortvloeiend ziekteverzuim. De aanpak van LifeMarks is erop gericht om werkstress te verminderen. Kijken we naar de cijfers, dan is de noodzaak duidelijk.

Werkstress: de cijfers

33% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door stress.
12% van de werknemers heeft last van burn-out
40% van de werknemers vindt zijn werk mentaal belastend
25% van de werknemers werkt steeds onder een te hoge werkdruk.

Bron: Rijksoverheid: “onderzoek werkstress oktober 2014”

Coaching bij werkstress

Op het aangeven bij je leidinggevende of werkgever dat je stress ervaart op het werk rust nog steeds een taboe. Misschien niet zo verwonderlijk. Het zou zo maar opgevat kunnen worden dat je eigenlijk zegt dat je je werk niet aan kan. Dat je de capaciteiten niet hebt om de job uit te voeren of dat je de hoeveelheid werk niet aan kan.

Bepaalde taken aan anderen overdragen kan door anderen bestempeld worden als incompetent voor de baan en door jezelf betiteld worden als falen. Dus hoe geef je aan dat je ondersteuning nodig hebt bij het verminderen van werkstress, zonder dat dit onbedoelde en ongewenste consequenties heeft.

Of is juist de leidinggevende de oorzaak van de stress die jij nu ervaart. En wat betekent dit straks voor mijn baan of voor de beoordeling die er straks weer aankomt of mijn promotiekansen? Hoe maak je het dan bespreekbaar? Of heb je privé problemen waarvan je eigenlijk vindt dat het je baas niets aan gaat, maar die er nu wel voor zorgen dat je niet op die wijze kan werken en presteren zoals jezelf het liefste zou willen doen?

Om er voor te zorgen dat er een gezonde balans komt tussen werk en privé, kan het prettig zijn met een onafhankelijk persoon te sparren. We kijken samen welke factoren negatief van invloed zijn en wat voor jou nodig is om de balans te hervinden en de werkstress zo te minimaliseren zodat je het niet meer als belastend ervaart.

Werkstress en agressie op het werk

Op agressie en intimidatie op het werk rust nog vaak een taboe. Steeds meer mensen krijgen er mee te maken. Direct of indirect. Ook wanneer de agressie niet op jouw persoonlijk was gericht, heeft het toch invloed, zeker wanneer je het frequenter mee maakt. In mijn praktijk begeleid ik veelal werknemers uit de zorg en dienstverlenende sector. Deze werknemers hebben naast een hoge werkdruk regelmatig te maken met agressie en geweld. Klik hier voor meer informatie over  Hulp aan Hulpverleners en Dienstverleners  of voor informatie over Agressie op het werk.