Coachingpraktijk LifeMarks
Maak vandaag nog een afspraak Bel 06-420 244 57
#

Ziekteverzuim verlagen

Wilt u de ziekteverzuim verlagen? Heeft uw bedrijf te maken met ziekteverzuim? Wij kunnen u daarbij helpen!

Afspraak maken

Home » Behandelingen » Ziekteverzuim verlagen

Ziekteverzuim

Elk bedrijf heeft te maken met ziekteverzuim. Elk bedrijf wil graag gezonde medewerkers. Is uw doel ziekteverzuimreductie en zoekt u een professionele partij die u hierbij ondersteund? LifeMarks denkt actief mee met uw verzuimreductie. De aanpak is concreet en effectief.

Verzuimreductie. Wat kunt u doen?

Wanneer geconstateerd wordt dat het met een werknemer niet goed gaat, onderneem dan actie. Wacht niet tot iemand zich ziek meldt. Ga het gesprek aan, kijk wat nodig is en hoe u de medewerker betrokken houdt bij het werk. Soms kan dit betekenen dat er tijdelijk werkzaamheden in aangepaste vorm worden gedaan of in aangepaste werktijden. Voor u is het van belang om het verzuim waar mogelijk te reduceren. U bent tenslotte een goede werkgever en u let op de kosten. Bedenk dat vóór een werknemer zich ziek meldt, dat de productiviteit of werkprestaties al met 10%- 50% kunnen afnemen.

Wat kost een zieke werknemer?

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd over wat een zieke medewerker een bedrijf gemiddeld per dag kost. Dit varieert tussen de €250,00 en €300,00 per dag. Kosten die meegenomen worden zijn: loonkosten, vervangings- en inwerkkosten, productie- en omzetverlies. Daarnaast wordt de werkdruk voor collega’s verhoogd. Kortom: je zou kunnen stellen dat een psychisch gezonde medewerker de aandacht van elke organisatie verdient. Tevens valt al snel de rekensom te maken dat door de inzet van LifeMarks afgezet tegen de kosten van ziekteverzuim, het voordeel zeer spoedig rendabel is.  

Werkwijze bij ziekteverzuim

Voordat ik mijn praktijk startte, ben ik werkzaam geweest als manager binnen het bedrijfsleven. Ik ken zowel de rol van werknemer als ook de rol van manager, werkgever. Ik begrijp beide partijen en kan daardoor makkelijker in gesprek. Tevens heeft mijn werkervaring mijn stijl gekenmerkt: doelgericht, oplossingsgericht, praktisch en concreet.

LifeMarks biedt meer!

LifeMarks onderscheidt zich doordat er niet alleen wordt ingegaan op de psychische en lichamelijke klachten, maar ook, met haar management achtergrond, door in te gaan op het beter managen van het werk (timemanagement), en het bieden van gespreks- en communicatietechnieken. Er wordt naast de gesprekken ook zeer regelmatig gebruik gemaakt van thuisopdrachten en oefeningen. Een actieve inzet en het nemen van de eigen verantwoordelijkheid voor het realiseren van gewenste doelstellingen door de cliënt is een voorwaarde om te starten.

Inzet LifeMarks ten behoeve van verzuimreductie en ziekteverzuimbeleid bij:

  • Psychische klachten zoals stress en burnout
  • Agressie op het werk
  • Ernstige incidenten op het werk
  • Conflictbemiddeling
  • Werkstress
  • Rouwverwerking
  • Verliesbegeleiding bij echtscheiding of bij verlies baan

Neem contact op