Coachingpraktijk LifeMarks
Maak vandaag nog een afspraak Bel 06-420 244 57
#

Verliesbegeleiding bij echtscheiding

Een scheiding kan u behoorlijk uit balans brengen. Hoe krijgt u grip en hoe geeft u uw leven weer vorm?

Afspraak maken

Home » Behandelingen » Verliesbegeleiding bij echtscheiding

Verlies en echtscheiding

Het gevoel van verlies bij een echtscheiding wordt wellicht soms wat te gemakkelijk onderschat. Het is niet alleen het verlies van een partner en het oplossen van praktische problemen. De dagelijkse gang van zaken, de relatie met anderen en het eigenbeeld worden beïnvloed. Een arsenaal aan emoties kunnen opspelen, soms tot eigen verbazing, en met een intensiteit die voorheen onbekend was. Kortom, het verlies van een stukje van jezelf. Het kan soms lastig zijn een nieuwe vorm van leven te vinden en daaraan een bevredigende invulling te geven.

Begeleiding bij echtscheiding

Om de werkelijkheid van de echtscheiding onder ogen te kunnen zien, kunnen coachingsgesprekken ondersteunen. Het kan zijn dat de focus nu ligt op het “Waarom??” Het niet begrijpen, het niet hebben zien aankomen en geen begrip hebben voor de wijze waarop. Een gevoel van onrecht en machteloosheid die het zelfvertrouwen ondermijnt.

Praten over verlies

Ruimte krijgen om te praten over de gevoelens van verlies bij een scheiding, is essentieel voor de verwerking. Pas als de pijn van de emoties er mogen zijn, kan er gekeken worden naar het bouwen van een nieuwe basis. Het luisteren, inspelen op wat nodig is en ook praktische handvatten ontwikkelen, zorgt ervoor dat er grip gekregen wordt en een nieuwe balans ontstaat.