Coachingpraktijk LifeMarks
Maak vandaag nog een afspraak Bel 06-420 244 57
#

Reviews LifeMarks

LifeMarks heeft in de afgelopen jaren veel reviews opgebouwd. Tegenwoordig is het belangrijk om te weten wat anderen van je vinden. Om zo transparant mogelijk naar de buitenwereld over te komen kun je al mijn reviews hieronder lezen. Zo vind ik het ook belangrijk wat jij van mij vind. Wil je een ervaring met LifeMarks delen? Dan kan je deze onderaan inzenden.

Default Avatar75

2 oktober 2015

Ik was moe, vastgelopen als hulpverlener in het traject met een cliënte, maakte mezelf verwijten en nam geen genoegen met wat ik noemde mijn eigen falen en verlies van creativiteit en humor.Zo startte voor mij het jaar 2015.
Er hing een dreigend gebrek aan luisteren en handelen, als het zwaard van Damocles boven mijn hoofd.

Wat ik voelde:
Leegte, afgewezen gevoel, steeds minder vertrouwen in anderen.

Wat ik om mij heen hoorde:
Het is niet jouw fout, Jij hebt gedaan wat je kon, je hebt zoveel talent. Laat dat zien. Heb vertrouwen.

Het startsein
Anderen (o.a.mijn leidinggevende) vonden het nodig dat er maar eens wat “gesprekjes” moesten plaatsvinden.
De start van (her)ontdekken, van dingen in een ander perspectief zien, mocht beginnen. Het werd ook een hervinden van wat ik wel wist maar waar ik op stukgelopen was. Ik blokkeerde al een tijd mezelf en de daadkracht om het zelfstandig op te pakken bezat ik gewoonweg niet.

De gesprekken:
Communicatie heeft met zender en ontvanger te maken. Jij, Karin, wist als ik op een andere golflengte zat, steeds mij weer te vinden en (heel knap!) de frequentie, waarop we beiden elkaar begrepen, vast te houden.
Orde scheppen in de chaos. En daar houd ik juist van. Werken vanuit chaos. Creatief zijn.
Voor ontvangers soms wel lastig bij te benen.
Ik praatte maar hoorde en ontdekte des te meer. Handelen is keuzes maken. Maar dat een deel bepaald wordt uit hoe je bent (opgevoed) was even slikken. Want die wetenschap heb ik lang willen verdringen. Mijn handelen wordt toch niet bepaald door mijn verleden?
Ja, au, dus wel. Heftig. Accepteren dat je gevormd bent. Een gegeven. We praatten over loslaten Het verleden een plek geven. Pijn plekken (maar ook fijne herinneringen. Vriendschap !)
Toegeven dat, mét die pijn, ik niet kan zijn wie ik wil zijn. Het woordje loslaten heeft in die eerste gesprekken veel losgemaakt.

Verdriet en vriendschap. Accepteren. Mooie herinneringen kwamen boven, maar het waren vooral emotioneel een paar heftige sessies. Ik moest gaan leren inzien dat ik veel doe en grote inzet vertoon om er voor anderen te zijn. Maar dat het een spel van geven en nemen blijft. Dat soms de balans weg is. Dat irritatie ontstaat, met winst of verlies als gevolg. Dat ik me heb neer te leggen bij feiten, ook als die niet leuk zijn.

Wie ben ik. In mijn eentje lukt het niet. Het vraagt lef om hulp te accepteren. Lef om te luisteren en samen te werken op een manier van nemen en geven. Lef om te volgen en lef om nee te zeggen. Grenzen van anderen accepteren en eigen grenzen stellen. Door de sessies werd mij steeds meer duidelijk, dat de groei naar de plek waar ik me sterk en goed voel, afhankelijk is van wat ik toesta en niet toesta. Grenzen stellen voor mij betekent dat ik weer werk in teamverband: In mijn eigen gezin, met collega’s, met vrienden of op kerkelijk (geloofs)niveau, waar dan ook.

Wie ben ik. De draad weer oppakken. We praatten over talenten én onzekerheid. Complimentjes durven ontvangen. Mezelf weer zien als iemand die, door juist anders te zijn, heel veel kan. Het weer geloven in mezelf, steun en vertrouwen geven en kunnen ontvangen.

Waar ben ik. (op mijn best.) Het stadium van rust en evenwicht. Ik heb achteraf vooral geleerd dat het onmogelijk is een volmaakte balans te hebben. Ik ben nu eenmaal de persoon die in de chaos orde schept. Ook in mezelf. Ik ga geen discussies uit de weg. Ben kritischer geworden. Accepteer dat ik nog steeds soms lang van stof ben. Ik ontdek dat het team om mij heen veel belangrijker is geworden. Dat het weer leuk is om samen te werken. Complimentjes te geven en te ontvangen. Aanspreken op verantwoordelijkheid en aangesproken worden op wat ik zelf anders had kunnen doen.
Dat is waar ik nu ben gekomen. Dat is waar ik nu sta. Maar ik sta niet stil. Ik blijf, bewuster dan voorheen, bezig. Nogmaals, dank je wel,

Wim Roem

Default Avatar75

16 september 2015

6 oktober 2014 zijn wij gestart met gesprekken bij Karin nav het overlijden van ons dochtertje Danique na 38,5 week zwangerschap. In eerste instantie wilden wij zelf proberen dit te verwerken maar wij kwamen er niet meer uit. Via de werkgever van mijn man kwamen we terecht bij Lifemarks. De gesprekken waren moeilijk, diepzinnig maar toch soms ook erg luchtig en konden we zelfs lachen om bepaalde dingen. Het was fijn om met iemand anders over ons verlies te praten buiten familie en vrienden. Karin begreep waar wij doorheen gingen als ouders, als partners en als individu. Voor ons was het ook vooral prettig om af en toe te mogen praten over Danique en de gevoelens die daarbij horen. Even spuien zoals wij het noemen. Dankzij deze gesprekken zijn wij er sterker uitgekomen als partners, ouders en als persoon. Daarnaast zijn er nog een heleboel vervelende situaties voorgevallen het afgelopen jaar waardoor Karin ook steeds hier op moest anticiperen. Dit deed zij geweldig. Inmiddels verwachten wij ons tweede kindje in november en ook met dit proces konden wij bij Karin terecht. Op 19 augustus hebben wij ons laatste gesprek gehad en kunnen wij samen weer verder met onze toekomst. Wij hopen Karin als therapeut/coach niet meer terug te zien maar zeker wel als persoon, zij is een erg lief en fijn mens vol begrip en humor.

Default Avatar75

15 september 2015

Er was veel gebeurd en ik wist niet met welke vraag ik precies kwam. Karin heeft mij geholpen alles weer inzichtelijk te krijgen, waar ik sta en hoe ik voor mijzelf moet zorgen. Dankzij haar luisterend oor, haar open houding, haar interesse, haar humor, haar eigen voorbeelden, haar directheid en gedrevenheid ben ik op de goede weg. Ik ben Karin heel erg dankbaar!

Default Avatar75

27 augustus 2015

Dankzij de sessies die ik bij Karin heb gevolgd lukt het mij steeds beter om zelfverzekerd en krachtiger over te komen. Waar ik soms vast zat in mijn manier van denken gaf Karin mij nieuwe inzichten waardoor ik nu in staat ben om
situaties om te buigen. Karin is eerlijk en direct iets wat mij erg heeft geholpen om anders tegen situaties aan te kijken.